Entre la botànica i la química. Així és la feina dels coctelers del Jardí de Can Marc, a Begur. L’emplaçament del lloc, al bell mig de la costa empordanesa, determina el procés creatiu de cadascuna de les begudes, per les quals utilitzen productes del territori com el romaní, la farigola o el fonoll de mar.
Com els bons empordanesos, apunten a la seva llibreta tot allò que els ve al cap i que és clau per al naixement d’un nou còctel. Envoltats d’un paisatge com aquest, anotar idees és sempre útil i necessari, tal i com ja feien Josep Pla i Salvador Dalí.
Un cop traslladada la inspiració al paper, es tanquen un mes i mig fins que aconsegueixen les combinacions perfectes. Per dur-les a terme fan servir molt la memòria. No obstant, els còctels del Jardí de Can Marc estan sempre en constant evolució, tal i com ho està el paisatge que els acompanya.
Cal buscar la justa mesura entre tots els elements per trobar el punt en cada còctel. Algunes de les herbes que s’utilitzen en l’elaboració de les begudes són tan locals que provenen del mateix jardí. Caure rendit per aquesta experiència és ben senzill, tal i com els Pirineus es rendeixen abruptes dins el mar.
La calma i l’aire de l’indret inspiren. La màgia del Jardí de Can Marc passa per capgirar els còctels clàssics, tal i com aquesta terra capgira el pensament d’aquell qui la trepitja.