El melós de vedella, presentat en forma de flam, i el dolç de botifarra amb poma i Pedro Ximénez són dos dels tastets que més agraden al xef del Jardí de Can Marc, Isaac Grivé.
Nascut al Vallès, va venir a viure a l’Empordà i és precisament aquest paisatge el que l’inspira per cuinar com mai abans havia fet. Els seus plats, plens de receptes i ingredients locals, són els millors amfitrions de la comarca.
“La tramuntana m’ajuda molt”, explica Grivé. Aquest vent, que ha passat per la ploma d’homes de lletres com Pla i Sagarra, es passeja pels fogons de Can Marc en forma d’inspiració.
Cada tastet és especial i evoluciona segons els productes del temps. Amb tot, l’encert final es troba en l’ús dels ingredients. D’aquesta manera, Grivé culmina el tàrtar de vedella decorant-lo amb flors elèctriques i aconsegueix introduir un ou ferrat dins les seves croquetes.
La carn i el peix són ben representats a la seva carta. Del secret ibèric amb figues, a la tempura de calamars i gambes. Del xupa-xup de cuixa de guatlla, al pop amb escuma d’allioli. Tot això sense oblidar l’arròs melós i l’amanida d’algues, els formatges i les galetes, entre d’altres propostes excel·lents.
Per rematar la jugada, es pot regar el paladar amb alguns dels millors vins d’aquesta terra. La selecció de vins de la DO Empordà, feta per la sommelier Clara Antúnez, n’inclou de blancs, rosats i negres, així com caves i champagnes.